Mijn eerste StyleTone beautybox

Mijn eerste StyleTone beautybox

Vandaag kwam ie binnen. Mijn allereerste StyleTone beautybox. En ik heb bedacht dat ik die voortaan maandelijks ga uitpakken, oftewel unboxen op mijn blog.

Ik gebruik nog niet zo lang make-up. In tegenstelling tot andere blogsters zal voor mij dus bijna alles in de boxen nieuw zijn. Mijn idee is nu om steeds te beginnen met een review van de producten uit de vorige box. Wat vond ik ervan. Heb ik ze veel gebruikt of zijn ze blijven liggen en deed het wat ik ervan verwacht?
Deze maand is de eerste, dus ik heb niets te reviewen, maar wel producten te tonen! Maar eerst maar eens vertellen welke box ik gekozen heb. Dat is namelijk de StyleTone box. Ik heb die gekozen omdat die zich voornamelijk richt op make-up en minder op verzorgingsproducten. Verzorgingsproducten zijn ook leuk, maar die heb ik al best veel en ken ik ook best goed. Terwijl mijn make-up voorraad nog flink groeiende is. Zeker met een maandelijkse aanvulling nu.
De StyleTone box is ook nog eens de goedkoopste box, bevat vijf full-size producten (geen samples) en heeft nieuwe, onontdekte producten. Die keus was dus snel gemaakt.

Zoals jullie hierboven kunnen zien heeft de box een mooie verpakking. Dat wordt dus maandelijks een blij gezicht als ie in de bus ligt. Voor mij als make-up leek heel handig, er zit een mooi boekje bij:

Mijn eerste StyleTone beautybox
Mijn eerste StyleTone beautybox
Mijn eerste StyleTone beautybox

Ieder product krijgt een bladzijde met een mooie foto en daarnaast een stukje uitleg waarom het gekozen is, wat er bijzonder aan is en soms een tip over hoe je het kunt gebruiken.

 

Mijn eerste StyleTone beautybox

Ellovi tinted lip butter

Het eerste product dat ik uit de doos trek, is deze lip balm. Omdat ik graag geen chemische troep binnenkrijg, ben ik wat kieskeurig met wat ik op mijn lippen smeer. Je eet daar toch een groot deel van op. Je snapt dus wel dat ik er blij van word om te lezen dat alle Ellovi producten natuurlijk zijn en alleen uit plantaardige onderdelen bestaan. Zo bevat deze stick zes ingrediënten:

  • mangozaad
  • kokosolie
  • zonnebloemolie
  • shea butter
  • marula
  • alkanet

Die laatste is een mediterraanse bloem die zorgt voor de lichtroze kleur.

Alkanna_tinctoria_flower1

Hé, laat ik die bloem eens opzoeken:

Mooi bloemetje en dus een natuurlijke kleur. Dit smeer ik graag op mijn lippen. Ik ben heel benieuwd of het stickje volgende maand al leeg is en of het een mooi effect geeft.

Deze balm heeft een waarde van € 5,--

Mijn eerste StyleTone beautybox

Paese brow setter

Het volgende dat ik pak, is het spannendste onderdeel van de box. StyleTone heeft ervoor gekozen om de drie kleuren waarin de brow setter van Paese geleverd wordt, willekeurig te verdelen over de boxen. Lichtbruin voor blondines en licht-brunettes, donkerbruin voor brunettes en grijs voor vrouwen met zwart haar. Ik ben donkerblond. Stel je voor dat ik een grijze brow setter zou krijgen. Daar kan ik dan helemaal niks mee! Ik ben dus superblij dat ik de lichtbruine heb.

Dit is wel een product waar ik eerst moet uitzoeken hoe ik dit moet gebruiken, maar misschien heb ik er daarna we heel veel aan. Je leest het volgende maand.

Op de website van Paese lees ik:

Paese  is een merk, dat specifiek zorgt voor hoge kwaliteit van haar cosmetica. Recepten van onze producten zijn gebaseerd op stoffen en grondstoffen gewonnen uit de rijkdom van de natuur en de gevolgen van het werk in de moderne laboratoria. Al onze producten bevatten ingrediënten zoals vitamine C, A, PP, B en E complexen, oliën, waxes, mineralen, natuurlijke UV-filters. Ongeveer 85% van de cosmetische ingrediënten zijn natuurlijk.

en een stukje verder:

Onze wens is dat Paese cosmetica zijn weg vindt naar elke make-up tas van vrouwen (mannen) over de hele wereld.

Daar wordt ik ook wel blij van, want wie bepaald er dat make-up alleen voor vrouwen zou zijn?

De brow setter heeft een waarde van €11,95

Mijn eerste StyleTone beautybox

Seraphine rosy cheeks

Het heet rosy cheeks, maar ik denk toch vooral aan hoe het zou staan op mijn lippen. Het is wel een erg aanwezige kleur, dus ik ben benieuwd. Natuurlijk probeer ik het ook even op mijn wangen en laat jullie weten wat ik ervan vind.

Wat ik van de verpakking vind kan ik nu al zeggen: Wat een vrolijk doosje en tubetje! En volgens het boekje is dat doosje nog geprint met soja-inkt ook.

Wat ze verder schrijven:

Seraphine Botanicals is een dierproefvrij merk uit het Verenigd Koninkrijk en heeft als doel om eerlijke duurzame en verantwoordelijke producten te verkopen.

Klinkt als een merk naar mijn hart dus. En wat zit er dan in:

Een hele lijst natuurlijke producten met bovenaan water, glycerine, druivenpittenoli en silica. Helaas zit er wel parfum in. Dat is nergens voor nodig bij een lipproduct. Verder kan het de volgende kleurstoffen bevatten (van natuurlijke oorsprong): CI 77891, CI 77491, CI 77492 en CI 77492. Daarnaast ook een chemische kleurstof: Red 7 lake (CI 15850).

Van die laatste wordt ik niet zo blij. Red 7 (lake) doet bij mij alarmbellen rinkelen (http://www.dyingtolookgood.com/dtlgb-lipstickingred.html). Ik snap dan ook niet dat merken als Seraphine hun rode kleur niet uit een natuurlijke kleurstof halen. De eerste lip stain die dat wel doet, wordt van mij. Heb je tips voor me welke ik moet gebruiken? Laat ze achter in een berichtje hieronder. Eerder al was ik teleurgesteld toen ik merkte dat de lip & cheek stain van de Bodyshop dezelfde slechte kleurstof gebruikt.

Een voordeel is wel dat de rosy cheeks (als het goed is) opdroogt en dan alleen met remover verwijderd kan worden. Oftewel je eet er niet veel van op. Hoop ik... Ik ga dit product, ondanks de mooie verpakking, met lichte tegenzin proberen.

Rosy cheeks heeft een waarde van €20,--

Mijn eerste StyleTone beautybox

Ecoco cosmetic glove

Hier ben ik zo blij mee. Als hij goed werkt tenminste. Dit is een handschoen die je make-up verwijdert met alleen wat water. De superzachte microvezels absorberen de make-up en ander vuil op je huid. Tegelijkertijd zorgt het voor een zachte scrub waarmee je puistjes voorkomt.

Om mijn make-up te verwijderen gebruik ik nu eerst een zachte doek die ik nat maak om het meeste eraf te halen en daarna vrij veel micellair water en dan een face wash (tea tree van dr Organic. Super fijn). Ik hoop dat ik met deze handschoen veel minder micellair water nodig ga hebben. Een beetje zal ik altijd nog gebruiken, om zeker te weten dat er niets achter blijft, maar hopelijk kan ik nu met maar 1 watje toe. Je hoort het volgende maand.

En zo ziet ie er uit:

20160817_165353

De cosmetic glove heeft een waarde van €7,95

Mijn eerste StyleTone beautybox

Manna Kadar Radiance split pan bronzer and highlighter duo

Een bronzer en highlighter duo van Manna Kadar. Ik ben vooral heel benieuwd of de kleur van de highlighter licht genoeg is voor me. Verder heb ik niet zo veel spannends te vertellen hierover. Kwestie van proberen.

20160817_165508

Het boekje zegt er nog wel iets over: het moet een zijdezachte structuur hebben en kaolin (klei) die ervoor zorgt dat je huid zacht wordt. Dat lijkt mij weinig effect hebben aangezien je bronzer en highlighter over andere producten heen doet, dus die raakt je huid nauwelijks.

Dat wil niet zeggen dat ik niet enthousiast ben over dit product. Ik ben heel benieuwd hoe goed het werkt en hoe mooi het staat. In het boekje staat nog een handig plaatje van twee keer een gezicht met daarop aangegeven waar je het beste de bronzer en waar de highlighter kunt gebruiken. Dat is wel netjes van StyleTone.

Dit duo heeft een waarde van €18,95

 

Zo dit zijn ze dan. De vijf producten van mijn allereerste StyleTone box. Als de box zo leuk samengesteld blijft voorspel ik dat er nog vele gaan volgen. Het zijn allemaal merken die ik nog niet kende, met producten waar ik zin in krijg om ze uit te proberen.

Facebook Comments